Dedikert plattform

Hostingtjenester

Nexthop leverer et variert spekter innen fysisk plassering av serverutstyr, nettverk og hardware. Vår filosofi rundt maskinvare, co-location og Internettaksess er at vi skal kunne levere alt fra enkle løsninger til store løsninger som er gjennomgående redundante.

Maskinvare

Nexthop stiller store kvalitetskrav til datasentere og krever redundante strømløsninger med både UPS og aggregater.

Vi kan leie ut servermaskiner fra en rekke kjente produsenter som HP, IBM og Dell til svært konkurransedyktige priser sammenlignet med å anskaffe utstyr på egen hånd. Nexthop har lang erfaring med innkjøp av maskinvare og kan sammen med kunden finne de spesifikasjoner som passer best. For kunder som ønsker å eie egen maskinvare kan vi også fremskaffe gode priser fra våre leverandører. Vi tilbyr også løsninger hvor reservedeler oppbevares on-site for raskt bytte ved eventuell feil på utstyr.

Co-location

Nexthop leverer også co-location til sine kunder. Datasentrene som Nexthop benytter er lokalisert i Oslo og er bygget etter bransjestandarder som garanterer høy pålitelighet. Alle våre haller har redundante strømløsninger med UPS og dieselaggregat. Redundante kjølesystemer, slukkesystemer for brann samt streng adgangskontroll.

Internettaksess

Vi kan levere nettaksess til alle våre kunder i kapasiteter fra noen megabit opp til flere gigabit over redundante nettverksløsninger. Via fiberring i Oslo sørger vi for redundant transport av trafikk ut fra våre datasentere til både NIX1, NIX2 i tillegg til private tilkoblinger til utvalgte større Norske internettoperatører. Også mot utlandet har vi redundante høykapasitetslinjer.